Július utolsó hetében lassanként visszatér a normális kerékvágásba az időjárás

A hét végéig még marad a kánikula, aztán július utolsó hetében már kicsit fellélegezhetünk, megszűnik a szélsőségesen meleg időjárás.

Csütörtökön és pénteken kánikula

Csütörtökön és pénteken eddigieknél pár fokkal frissebb, de még így is nagyon meleg, kánikulai időjárásra van kilátás. Éjszakánként 17-24, délutánonként 30-37 fok közötti hőmérséklettel. Nyugaton várhatóak az alacsonyabb értékek. A sok napsütés melletti gomolyfelhő-képződésből helyenként – csütörtökön főként középen, pénteken inkább nyugaton – pattanhatnak ki záporok/zivatarok.

Hétvégén is marad a hőség

Még hétvégén is marad a 30-37 fok közötti kánikula. Kezdetben csak helyenként fordulhat elő zivatar, aztán vasárnap délutántól-estétől egy nyugat felől közeledő front előterében már egyre nagyobb eséllyel alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Jövő héten végre fellélegezhetünk

A jövő héten már északnyugat felől frissebb légtömegek jutnak el térségünkbe, így nemcsak nyugaton, hanem keleten is megkezdődik az érezhető felfrissülés, amely várhatóan több lépcsőben fog megtörténni. Keddre országos átlagban 30, csütörtökre már inkább 27-28 fok köré (kis esélyel kevéssel ez alá is) mérséklődhet a nappali felmelegedés mértéke, éjszakánként pedig egyre inkább a 15-20 fok közötti tartomány lesz jellemző. A frissebb időjárással együtt a csapadékesélyek is növekednek: legnagyobb valószínűséggel a hét elején, aztán csütörtök környékén fordulhatnak elő záporok, zivatarok.